Lokerenonline

HomeWebshopFAQContactMijn account

Webshop » Steigerhout » Steigerplanken

Steigerplanken

Alvorens steigerhouten planken of meubelen te bestellen is het absoluut noodzakelijk te weten waar deze zullen geplaatst worden. De foute keuze zal absolute schade veroorzaken aan het meubel op korte of lange termijn. Lees onderaan alle info en maak dan pas je keuze.

Maak je keuze uit de verschillende mogelijkheden. 

Vers hout heeft in de kern een vochtigheidsgraad tussen de 15 à 35%. Bij warme temperaturen of binnen gebruik zal de plank in de breedte krimpen waardoor er groeven ontstaan. Perfect bruikbaar voor het plaatsen van terrassen of afsluitingen. Bij montage tegen elkaar monteren met RVS A4 schroeven. Bij warmere temperaturen krijg je een mooie natuurlijke groef van 2 à 5mm, bij koude temperaturen heeft de plank de ruimte om uit te zetten en opnieuw zijn natuurlijke breedte aan te nemen.

Droog hout bestel je best als je er direct mee aan de slag wil gaan. De planken werden door ons gedroogd tot een vochtigheidsgraad in de kern van 9%. Bij outdoor gebruik zal de plank niet meer krimpen. Rechtstreeks in contact met de zon en de regen zal ze enkel nog uitzetten. Laat bij montage een groef van 2mm zodat de plank kan uitzetten indien nodig. Indien je zelf verse natte planken wil drogen kan het maanden duren alvorens deze de 9% vochtigheidsgraad bereikt hebben. 

Ongekuist: U dient zelf de planken op te schuren en de hoeken te breken
Gekuist: wij hebben de planken reeds voor U opgeschuurd en alle hoeken gebroken
 


Loading...

 
Als je steigerplanken of meubelen buiten wil gebruiken dan is het belangrijk te weten of de steigerplanken of het meubel rechtsreeks in contact komen met zon en/of regen. 
 
Hier komt het hout niet rechtstreeks in contact met zon en of regen maar hebben we wel te maken met temperatuurschommelingen en soms condens. Het krimpen en uitzetten van de planken in de breedte is van toepassing maar minimaal. Gebruik van RVS schroeven noodzakelijk. Keuze uit gebruikt - verouderd of vergrijsd steigerhout. Het gebruik van NANO coating of beschermlak is handig tegen vuil (bv. voor een tafel) maar is geen must. De planken of het meubel zullen niet van kleur veranderen na verloop van tijd.

Het hout komt rechtstreeks in contact met de zon en de regen. De planken of het meubel zullen in de breedte krimpen bij warme temperaturen en uitzetten bij koude. Een juiste manier van montage is dus noodzakelijk. Het aanbrengen van NANO coating of een UV beschermlak is een must indien je de planken of je meubel in optima forma wil houden. Hou je van de natuur en wil je de zon en de regen hun werk laten doen dan behandel je niet. De planken zullen verder verweren (donkerder worden) en gaan constant krimpen en uitzetten. Het gebruik van stevige RVS schroeven is hier noodzakelijk. 

Je hoeft geen rekening te houden met grote temperatuurschommelingen en kan dus kiezen uit alle mogelijkheden. Het gebruik van NANO coating of beschermlak is enkel uit praktische overweging om bv vlekken of kringen bij morsen tegen te gaan.   


logo-kleur-paars
Alle prijzen zijn Inclusief BTW
Webshop software: EasyWebshop.be